Dränering Flemingsberg

Oavsett när ditt hus är byggt kommer du för eller senare behöva utföra en dränering. En dränering förhindrar att ditt hus drabbas av fuktskador vilket kan orsaka stora problem. För det mesta utförs en dränering innan huset byggs men efter några år behöver man ofta göra en till eftersom marken hela tiden förändras. Vi kan hjälpa dig med dränering i Flemingsberg!

CIMG0575_[md5;8c0a08d2bf7630c83581ad52e6f22b00]

Dränering i Flemingsberg

Om du bor i en förort är chansen stor att ditt hus ligger på mycket mark. Dränering blir en viktig fråga eftersom det förhindrar fuktskador på ditt hem. Oavsett när ditt hus byggdes kommer du förr eller senare att behöva dränera det. Dränering kan bli dyrt och svårt om det inte görs på rätt sätt. Särskilt för äldre hus med föråldrade dräneringssystem kan denna process bli mycket tidskrävande och kostsam!   

 

 

Keddes har varit verksamma i branschen sedan början på 90-talet och har god erfarenhet av dränering i Flemingsberg. Kontakta oss för att boka dränering idag!

Hur fungerar en dränering?

Dränering innebär att man öppnar väggarna runt grunden så att allt stående vatten kan avlägsnas med pumpar eller dammsugare. Dräneringsföretag har specialutrustning för att bli av med detta överskottsvatten, inklusive kraftfulla vakuumbilar utrustade med specialslangar som är utformade för att nå ner i avloppsrör där andra vanliga rörmokarverktyg inte kan ta sig fram. Dränering bör alltid utföras av yrkesmän som vet hur man på bästa sätt

När bör du utföra dränering på ditt hus

Dräneringen beror på storleken på tomten och om du har ett septiskt system. Dränering görs vanligen vart tredje till femte år, men det kan ske så ofta som varje år för dem som har större tomter eller hus som byggts i översvämningshotade områden. Dräneringen bör ske innan vintern sätter in så att vattnet inte fryser och orsakar skador i väggarna.

Ref_01_md5fcf7c29796636564b421b1ca1c30c7d8-3
Ref_06_md5e7dc93cf3f0e7730e4ccb423f068d967-2

Kan jag göra det själv?

Dränering bör aldrig utföras utan professionell vägledning och rätt utrustning. Dräneringsskador från stillastående vatten kan ske mycket snabbt, inom några timmar om man låter det ske på egen hand. Den här typen av skador kräver omedelbar uppmärksamhet av dräneringsproffs som vet hur man försiktigt torkar ut blöta byggmaterial så att de inte blir skeva eller möglar inne i väggarna i ditt hus! Det finns många situationer som kräver akut dräneringstjänst också, t.ex. trasiga rör, igensatta avlopp och andra typer av nödsituationer som kräver snabb hjälp, inte bara för att bli av med problemet utan också för att förhindra att någon.